מהרגע שהאדם הקדמון יצא מהמערה, הוא התחיל להקים מבנים: בקתה לגור בה, גשרון לחצות נהר, באר כדי לשאוב את מי המעיין...
במרוצת הדורות הבנייה השתכללה ובני המין האנושי תכננו והקימו מבנים מסובכים, עמידים ומתוחכמים יותר. הבונים לא ידעו אפילו שבעבודתם הם מתבססים על מדע ומנצלים טכנולוגיות. היום אנחנו יודעים שמבנה בונים לא רק מחומר, אלא גם מיֶדַע.
הניסיון, האינטואיציה והידע הבסיסי ביותר על חומרים ושיטות בנייה עברו מדור לדור ואפשרו לאנשים לשכלל ולשפר את המבנים. זאת, זמן רב לפני שכינוּ ידע בתחומים אלה בשמות כמו הנדסה, פיסיקה ומתמטיקה. גם הטבע שופע מבנים מרתקים המבוססים על אותם עקרונות וחוקים.
היום המדע והטכנולוגיה מאפשרים לנו לבנות כמעט כל מבנה: גורדי שחקים לצד ערים תת- קרקעיות; מבנים מאבן ומבנים מפלדה וזכוכית; סכרים אדירים לצד בארות שעומקן מאות מטרים; זיזים הבולטים ממבנים וגשרים העומדים בעומסים של אלפי טונות ומתמתחים מעל תהום בעומק עשרות קילומטרים.
במטרה לבחון את עמידותם של מבנים מפני קריסה, וטרם משקיעים בבנייתם הון עתק, פיתחו האנשים כלי יעיל – התנסות בדגמים.
בתערוכה "למה בניינים לא נופלים" תוכלו להתנסות בדגמים של מבנים, להקים אותם, להרכיבם ולבחון את מידת יציבותם; תלמדו איך לתכנן קוֹרָה וכיצד לבנות גשר זיזי; תגלו מה גורם לזיז להיות חזק ועמיד בעומס וכיצד תכנן לאונרדו דה וינצ'י גשר מִקּוֹרוֹת קצרות מרוחב התהום; ותבינו למה מגדל פיזה עומד על תילו וכיצד כנסיות גוֹתיוֹת תמירות הן יציבות כל כך.