בשנים האחרונות אנחנו מקדמים תפיסה ששמה במוקד את הבנת המדע דרך התמודדות מעשית עם אתגרים הנדסיים וטכנולוגיים. תפיסה זו היא חלק מזרם עולמי המתכנס תחת הכותרת מייק - תכנון ובנייה של אלמנטים וייצור או תיקון של חפצים ואביזרים, תוך שילוב מיומנויות עבודת כפיים, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ושיתוף ידע.
בבסיס תפיסת המייק עומדת האמונה כי עשייה עם הידיים מאפשרת הבנת תהליכים והיכרות עם מנגנונים ועקרונות טכנולוגיים ודרך כל אלה – הבנה מעמיקה יותר של תופעות מדעיות ושימור הסקרנות.
המוזיאון מציע שני חוגים המאפשרים חשיפה והתנסות בתחום:
קהל היעד: ילדים בכיתות ה'-ו'. רישום דרך בית הספר או המנהל הקהילתי.
9 מפגשים בני שעתיים במהלך שנת הלימודים הכוללים גם אירוע סיום בהשתתפות ההורים.
המפגשים מתקיימים פעם בשבוע במוזיאון המדע (בימים שייקבעו לכל קבוצה).
מדריכות ומדריכים בכירים מצוות המוזיאון ידריכו את המשתתפים כאשר כל מפגש יכלול התנסויות מעשיות ופעילויות hands on פתוחות ויצירתיות, שבמהלכם ילמדו ויתנסו במיומנויות מייקריות, שיכשירו אותם לפיתוח ויצירה של הפרויקט האישי.
באירוע סיום חגיגי במוזיאון המשתתפים והוריהם ישתתפו בסדנה יצירתית פעילה.
בחוג ביומייק אנו משלבים בין ביומימיקרי (השראה מן הטבע), תחום דעת רב תחומי המשלב ביולוגיה יחד עם מגוון תחומי הנדסה, לבין גישת המייק.
קהל היעד: בני נוער בכיתות ח'. רישום דרך בית הספר או המנהל הקהילתי.
10 מפגשים בני שעתיים במהלך שנת הלימודים ואירוע סיום בהשתתפות ההורים.
המפגשים מתקיימים פעם בשבוע במוזיאון המדע (בימים שייקבעו לכל קבוצה).
מדריכות ומדריכים בכירים מצוות המוזיאון ידריכו את המשתתפים כאשר כל מפגש יכלול התנסויות מעשיות כמו הדגמות, פעילויות hands on פתוחות ויצירתיות ומשחקים – שמטרתם היכרות עם תחום הביומימיקרי וקבלת השראה מהטבע לפיתוחים טכנולוגיים. במהלך המפגשים האחרונים של החוג כל קבוצה תתכנן ותיצור אביזר לביש (wearable) שמאפשר תקשורת ללא מילים, בהשראת הטבע.
באירוע סיום חגיגי במוזיאון המשתתפים יציגו את האביזרים שבנו בפני הוריהם, יסיירו במוזיאון ויצפו בהדגמה מדעית פעילה.
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם כל המידע