יום שלישי, 21 ביולי
מפגש מיוחד בעקבות הספר "אבינעם וזיגי בירח הקרח".
עם המאיירת אורית מגיע־שולב, והסופרת תמר הוכשטטר (יוצרת פודקאסט הילדים המצליח - "הסכתוס").
איך נולד ספר? מה הקשר בין זיגי לנאדה? איך מציירים צלילים? ומהם החפצים שהכי כדאי לקחת למסע בחלל כדי להסביר לחייזרים על החיים בכדור הארץ?
המפגש המרתק מזמין ילדים והורים לצלול אל החיבור המפתיע שבין מדע, סקרנות ודמיון. האירוע ישלב איור חי על הבמה, הקראת סיפור, חידון משעשע וקטעים מתוך הספר "אבינעם וזיגי בירח הקרח".
*המפגש לגילאי 5+
בואו לחוויה ייחודית בתוך פלנטריום דיגיטלי מתנפח ענק שמדמה את כיפת השמיים בתלת-ממד. תיהנו מהדרכה מרתקת על תופעות אסטרונומיות מסקרנות ו"טיסה" בין גרמי השמיים בתוך מערכת השמש ומעבר לה כשבמהלך החוויה נגלה יחד את סודות היקום ונחקור את אחת השאלות המסעירות ביותר – האם ייתכן שיש חיים מחוץ לכדור הארץ?
הפלנטריום יפעל החל מהשעה 14:00. הכניסה בתוספת 5 ש"ח לכרטיס
באדיבות הקרן לירושלים
איך מדענים מגלים ממה עשויים כוכבים רחוקים?
בואו לבנות בעצמכם כרטיס שובר אור ולגלות כיצד אור לבן מתפרק לקשת צבעים מרהיבה. בסדנה קצרה וחווייתית תכירו כלי פשוט שמאפשר לחשוף סודות של כוכבים וגלקסיות — בדיוק כמו במדע החלל האמיתי.
בסיום הפעילות תוכלו לקחת את היצירה הביתה ולהמשיך לחקור גם שם!
לגילאי 8 +
בסביבת פעילות מוחשכת ומודרכת 'נחנה' לרגע בחלל החיצון ונסתכל במבט מבחוץ על המערכת התלת-גופית הקסומה של השמש, כדור הארץ והירח.
נחקור מזוויות מבט שונות את מגוון התופעות המעניינות שמערכת זו יוצרת ונבין את מופעי הירח השונים.